24 Aug 2008

#3 - Atostogos

Toliau pasakoju apie mūsų atostogas.

Taigi apsigyvenom viežbutyje miestelyje "Cala Millor", kaip ankščiau pasakojau paplūdimys nerealus, smėlis labai fainas. Vakarais eidavom pasivaikščioti netik paplūdimiu, bet ir centrinėmis miestelio gatvėmis ir aikštėmis.

Kiekvieną vakarą centre būdavo gatvės muzikantų, aktorių pasirodymai. Keleta pasirodymų pavyko užfiksuoti.

Vienas iš linksmesnių ir įdomesnių pasirodymu buvo dviejų žonglierių-klaunų pasirodymai, kiekviena vakarą aišku tas pats, bet pirmą kartą visai linksmai pasijuokiau ir pažiūrėjau. Net pinigų už pasirodymą kažkiek daviau :)


Dar vienas iš gražių ir įdomių dalykų buvo žmonės kurie iš smėlio stato dideles - gražias pilis.

1 dieną pasitiko mus tokia pilis:


2 dieną jau matėm štai ką:


3 dieną buvo dar kitoks vaizdelis:


Pradžioje net negalėjau patikėti, kad tai tikri žmonės tik sėdi smėliu aplipdyti visą vakarą... Pasirodymai prasidėdavo apie 20.00 ir trukdavo iki 23-24.00. Galit įsivaizduoti kaip išsėdėti vienoje vietoje, nesujudėjus ir t.t.

Čia žmonės iš arti:

Vieną vakarą sutikom daug žmonių su būgnais ir darančius tikrai gera šou gatvėje. Pinigų jie nerinko, tiesio kaifavo tuom ką daro ir suteikė daug džiaugsmo žmonėms.

<...bus daugiau...>

21 Aug 2008

Treniruotės akimirkos

Taigi eilinė diena, eilinė treniruotė... Tačiau netiketai atsirado fotoaparatas ir visai neblogų bei linksmų akimirkų užfiksavo.

1. Socializacija, darbas didelėje grupėje. Vienas iš sunkiausių pratimų šuniui.



2. Dėmėsio koncentracija, kontaktas su šeimininku, taip pat nėra paprastas pratimas, kaip atrodytų iš pirmo žvilksnio.



3. Atsikvėpsim, pabendrausim ir vėl dirbti...



4. Netyčia pakliuvo į vandens dubenį, atsigaivino ir toliau tesė darbą.





5. Visada būna linksmų akimirkų....

18 Aug 2008

Mėnulio užtemimas

2008.08.16-17 naktį Vilniuje matėsi dalinis mėnulio užtemimas.


Bandžiau užfiksuoti, nekaip gavosi, bet manau geriau taip negu visai nieko ...

12 Aug 2008

#2-Atostogos

Atskridom į Palmą, pakliuvom į ganėtinai naują ir didelį orouostą. Pasitiko mus kelionės agentūros moterėlė ir pasakė autobuso numerį, kuris mūsų laukia aikštelėje prie orouosto. Susėdę į autobusą laukėm kas bus toliau. Kai surinko visus keleivius priklausančius tam autobusui, atėjo kelionių agentūros vyrukas ir vokiečių kalba pateikė labai trumpą ir greitą informaciją. Kiek man leido mano vokiečių kalbos žinios suprasti buvo štai kas pasakyta: "Gerų jums atostogų, vairuotojas jus pristatys į viežbutį, automobilius galite išsinuomuoti viežbutyje arba nuomos punktuose, kiekvienam viežbutį yra informacinės papkės (aisku tik vokiečių kalba)....". Padėjo mikrafoną į jam skirtą vietą ir mus paliko su vairuotoju važiuoti į viežbutį. Iki viežbučio esančio miestelyje "Cala Millor" yra paie 70 km. čia jau net kitoje salos pusėje, bet kelionė neprailgo, nes trūko miego po nakties Frankfurto orouoste, todėl numigom visai smagiai...

Atvykom į viežbutį "Biniamar", užsiregistravom, palikom daiktus, leido papusryčiauti ir liepė laukti kol kambarys bus sutvarkytas ir galėsim apsigyventi.

Vaizdelis iš mūsų balkono:


Taigi atvykom ten kur šilta (pavėsyje apie 32 laipsnius šilumos), mėlyna jūra, baltas paplūdimys ir aplinkui pilna vokiečių :).

Visur viskas žydi, sklinda nuostabus gėlių kvapas:

Pirmomis dienomis aplankėm aplinkinį kaimelį, pažiūrėjom kaip gyvena ispanai ne kuroste :) Nuo mūsų Cala Millor miestelio ėjom apie 6 km nuo jūros iki "Son Servera", buvo neapsakomai karšta, per tas kelias valandas kol vaikščiojom isgėrėm 3 litrus vandens.

Labai faina pasivaikščioti paplūdimiu vakare, oras šiltas, vanduo šiltas , vokiečių beveik nėra ....

Pakankamai paprasta įsiropšti į gelbėtojo bokštelį...

<...bus daugiau...>

7 Aug 2008

Lietuviškas pajūrys

Tai po kaitų pamokėlių kartais pavyksta užsukti ir prie jūros, netik pasimaudyti vandenyje, bet ir Lod'a pagainioti, bei pasigrožėti "šilta" lietuviška vasara.

Orai tikrai mūsų neglostė. Lietutis vis kaupėsi ir kaupėsi.


Gaila taip žaibų ir nesulaukiau, galvojau gal pavyks nuostabių foto padaryti.

O linksmiausia buvo Lordukui, cia tipo pozuoju:


Breikas:

Pokalbis suo "JUO":

Nervai nelaiko, jis nieko negirdi:

Geriau palakstyti ir kamuoliuką pagaudyti, nes jau tie pagaliai - nervai nelaiko:


5 Aug 2008

#1- Atostogos

Sveiki,

pavyko turėti atostogas 2 savaičių ilgumo. Nusprendėm padaryti eksperimentą ir vykti atostogauti kiek kitaip, negu daugelis mūsų lietuvių.

Taigi nusipirkom bilietus į Frankfurtą prie Maino pirmyn 2008.07.22 apie 11 val. ryto ir atgal 2008.08.02 apie 14 val. Daugiau nieko išskyrus kreditines ir dauktus tokiam laiko tarpui neturėjom. Žinojom tik tiek, kad Frankfurto orouoste galima nusipirkti "paskutinės minutės pasiūlymą" į daugelį pasaulio kraštų.

Taigi nuvykus į Frankfurto orouostą prasidėjo paieškos, po keletos nuklydimų, suradom vietą "travel market" kur yra parduodamos kelionės. "Travel market" randasi Terminal 1, Section C, Level 3 (Airport gallery). Ten pasiūlymų yra begalės, daug agentūrų ir t.t. Pradžioje labai apsidžiaugėm, bet teko greitai pakeisti savo nuomonę. Labai nedaug pardavėjų kalba angliškai, čia buvo pirmoji problema, antroji - mes pakliuvom netinkamu laiku, netinkamoje vietoje, t.y. Frankfurte prasidėjusios buvo masinės vaikų ir tėvų atostogos ir 99,9% kelionių buvo išpirktos. Todėl puvo keli pasirinkimai - pirma keliauti ten kur liūčių ir uraganų sežonas (Karibai, Šeišeliai, Mauricijus, Šri Lanka) arba važiuoti į kitą vokietijos miestą traukiniu (Dotmundą, Študgartą), antrą rinktis už beveik lietuvišką kainą ten kur dar liko kelionių. Pasitarėm ir įvertinom, kad gyventi dar norim, vos ne vos puikios pardavejos dėka, radom kelionę 8 naktų į Maljorką. Tačiau kelionė iš Frankfurto į Maljorką buvo tik 2008.07.24 dieną 5 val. ryto. Bet geriau kažkas, negu nieko. Staigiai nupirkom ir galvojom ką čia nuveikus iki tos 2008.07.24 dieno ryto.

Užsisakėm viežbutį "Manhattan" vienai nakčiai, netoli centro ir išvykom į viežbutį garsiais vokiečių traukiniais. Susisiekimas su miesto centru puikus, tikrai nekyla noro imti taksi ar kažko panašaus. Viskas pakankamai aišku, nors ir vokiečių kalba.

Pernakvojus "Manhattan", kitą dieną vykom pasižvakgyti po Frankfurto senamiestį.





Prie pagrindinių dangoraižių radom aikštę EURui.



Kavos gėrimo ritualas prie Euro:



2008.07.23 dienos vakare nuvykom į oro uostą pasiimti bilietų ir kad naktimis nereiketų bastytis vietiniais traukiniais, taip ir likom orouoste laukti kitos dienos 3 val. ryto.

<...bus daugiau...>